5 tips for hvordan bleke tennene hjemme selv

Brede smil og vakre hvite tenner ser vi hver dag, og det er en enkel måte å kjenne seg «fresh» på. I dag finnes det sikre metoder for å bleke tennene hjemme, og det er både enkelt og mye billigere enn å gå til tannlegen. Her kommer 5 tips for å få et strålende resultat ved hjemmebleking:

bleke tennene hjemme

1. Er det første gang du skal bleke tennene hjemme?

Hvis det er første gang du skal bleke tennene hjemme selv, anbefaler vi at du velger bleking med gel og skinner. Bleking med gel og skinner er den mest intensive måten å bleke på. Gelen beskyttes av tannskinnene, og du får en stor mengde gel i flasken din.

 

2. Husk dette når du skal bleke tennene

Når man bleker tennene, er emaljen ekstra ømfintlig for misfargende mat og drikke, så for å oppnå best mulig resultat bør man unngå næringsmidler som misfarger. Eksempler på misfargende næringsmidler er kaffe, te, rødvin, cola, rødbeter og blåbær. Snus og sigaretter er også misfargende, så bruk minst mulig av dette når du skal bleke tennene.

 

3. Bekymret for et unaturlig resultat?

Ikke alle vil ha hvite tenner over natten, men ønsker seg en gradvis endring for at det skal se naturlig ut. Med hjemmebleking bleker man på en slik måte at resultatet kommer gradvis til syne. Man kan påskynde prosessen ved hjelp av intensivbleking, der man bleker flere timer om gangen og bytter ut gelen hver time. Eller man kan bleke over litt lengre tid, 2 x 30 minutter per dag, til man oppnår ønsket resultat.

 

4. Har du bare lettere misfarginger?

For en som bare har lettere misfarginger, eller som har blekt tennene før, er tannblekingspennen et godt valg. Tannblekingspennen kan man ta med seg overalt, og kan brukes akkurat når man vil.

 

5. Hvis du har ujevnt misfargede tenner

Hvis du bare har litt ujevnt misfargede tenner, kan det være lurt å bleke tennene med gel og skinner. Misfargingen vil jevne seg ut etter hvert som du bleker.
Hvis du derimot har én enkelt tann som er ekstra mørk, kan det vara lurt å kombinere gel og skinner med tannblekingspennen og bruke den ekstra mye på den mørkere tannen. Her finner du både pakken med gel og skinner og tannblekingspennen til en god pris.

  • Klinisk testet
  • Skånsomt for emalje og tannkjøtt
  • Hurtig levering